Afbeelding van Logo ontwerp Palevio

Logo ontwerp Palevio

Logo ontwerp Palevio

Dit logo heb ik ontworpen voor Palevio. Palevio is een bedrijf dat waardevolle applicaties en digitale oplossingen maakt. Wat het extra speciaal maakt, is dat dit bedrijf van mijn broer is. Dat geeft net dat stukje extra waarde aan het ontwerpproces.

Het logo is een knipoog naar de wereld van IT. De letters i en o hebben meerdere betekenissen. De i kan daarnaast creatief gezien ook als 1 worden gelezen doordat de punt is weggelaten. Het binaire talstelsel bestaat uit 1-en 0-en. I/O is daarnaast - voor IT intimi - een afkorting voor input en output.

Design

Ik heb gebruik gemaakt van een sans-serif en een zwaargewicht lettertype om het een fris, stoer en stevig karakter te geven. De letters A en V heb ik bewerkt tot "controls" (naar boven en naar beneden).

Palevio is officieel een kleur die doorgaat als pale violet. Deze kleur is terug te vinden in de stip midden in de O. Deze stip in de O zorgt ervoor dat dit element gezien kan worden als een doel.

De I en O lenen zich ook heel goed voor een patroon wat in de afbeelding in de achtergrond is weergegeven. Het patroon is willekeurig en zorgt hierdoor voor beweging, ritme en variƫteit zonder afbreuk te doen aan de balans.

Klant

Palevio

Service

Logo design

Software

Illustrator

Social links